Zeiss

La RIA Clinic am ales ca furnizor pentru solutiile bazate pe optica medicala Carl Zeiss Meditec. Carl Zeiss este o companie fondata in anul 1846. Productia de microscoape a debutat in anul 1847, motiv pentru care nu cred ca exageram cand afirmam ca specialistul in microscoape chirurgicale este Carl Zeiss.

In cabinetul de consultatii otorinolaringologice am optat pentru achizitionarea microscopul OPMI® pico, dezvoltat special pentru a permite medicului chirurg otorinolaringolog un diagnostic exact al afectiunilor localizate la nivelul conductului auditiv, timpanului si urechii medii. Amprenta redusa a acestui microscop Zeiss permite pozitionarea si integrarea lui in combina de consultatii otorinolaringologica, spatiul ocupat de acesta fiind minim. Optica de calitate superioara, iluminarea eficienta a leziunilor, echilibrul perfect al microscopului OPMI® pico, usurinta in utilizare si versatilitarea permit chirurgului otorinolaringolog in afara unui diagnostic de calitate, efectuarea de manevre chirurgicale miniminvazive chiar in cabinetul de consultatii.

 

Pentru interventile chirurgicale am ales microscopul operator OPMI® Sensera /S7 System, apreciat la superlativ de catre Prof. Dr. Mario Sanna in cursul interventiilor otoneurochirurgicale. Ca nivel de echipare a microscopului chirurgical OPMI Sensera achizitionat, am optat pentru dotarea acestuia cu cea mai moderna sursa de lumina cu Xenon oferita de Carl Zeiss. Lumina oferita de becul cu Xenon este o lumina alba apropiata ca spectru luminos de lumina naturala. Spectrul luminos produs de aceasta sursa de lumina nu deformeaza culorile structurilor anatomice ceea ce permite chirurgului otorinolaringolog efectuarea de gesturi chirurgicale exacte si sigure. In cazul in care unul din becurile cu Xenon ale sursei se defecteaza sursa continua iluminarea perfecta a campului operator utilizand al doilea bec de Xenon de backup; interventia chirurgicala poate continua in siguranta pentru pacient fara a necesita schimbarea becului sau a microscopului in timpul actului chirurgical.

 

Microscopul OPMI® Sensera /S7 System are o versatilitate extraodinara. Doar prin apasarea unui buton de pe touch-screenul panoului de comanda de la nivelul piciorului S7, microscopul se transforma dintrun microscop dedicat interventiilor otologice si otoneurochirurgicale intrun microscop dedicat interventiilor la nivelul corzilor vocale in laringoscopie suspendata. Distanta focala de lucru este modificata automat de la 200 mm (utilizata in interventiile otologice si otoneurochirugicale) la 400 mm, distanta focala de lucru optima pentru chirurgia endoscopica laringiana. Microscopul OPMI® Sensera /S7 System are un port dedicat LASERului chirurgical CO2. La RIA Clinic am atasat la acest port LASERul chirurgical produs de compania Lumenis, lider mondial in LASER chirurgical. Cele doua aparate functioneaza intr-un echilibru perfect ceea ce permite efectuarea de gesturi chirurgicale miniminvazive la nivelul corzilor vocale, incepand cu interventiile legate de chirurgia vocii (fonochirurgie) si mergand pana la interventii chirurgicale in zona oncologica legate de cancerul laringian (stadii T1 pana la T2b).

Chirurgul otorinolaringolog are la dispozitie pe bratele microscopului comenzi legate de focusul si zoomul imaginii obtinute intraoperator. Acest lucru permite obtinera unui grad de confort chirurgical sporit, scurtarea interventiei chirurgicale. Practic transformarea dintrun microscop chirurgical dedicat interventiilor otologice si neurochirurgicale intrun microscop operator dedicat interventiilor endoscopice laringiene asistate LASER CO2 este realizata prin simpla apasare a unui buton si duraza circa 10 secunde. Nu necesita schimbara lentilelor pentru modificarea distantei de lucru.

Calitatea imaginii obtinute de chirurgul otorinolaringolog este direct proportionala cu miniminvazivitatea si calitatea actului microchirurgical. Experienta chirurgului nu compenseaza o imagine intraoperatorie de proasta calitate. Daca urmeaza sa suferiti o interventie chirurgicala in sfera otologica sau a chirurgiei endoscopice laringiene aflati ce echipamente urmeaza sa fie utilizate in timpul interventiei chirurgicale. Aflati daca microscopul utilizat este unul dedicat interventiilor chirurgicale sau unul dedicat diagnosticului si tipul de LASER CO2 utilizat in clinica respectiva.

Noi am ales specialistii in optica microchirurgicala. Dumneavoastra ce alegeti?

Cabinetul de consultatii oftalmologie
Pentru obtinearea unui diagnostic prefect pentru afectiunile ofltalmologice la RIA Clinic am optat pentru achizitionearea unui unit de diagnostic de ultima generatie Carl Zeiss Visus 2P. Acest unit diagnostic are in componenta sa:

  • Biomicroscop SL 115
  • Aplanotonometru AT 020 pentru biomicroscop ZEISS
  • Autorefracto-keratometru RK 600
  • Proiector optotipi SZP 350
  • Trusa lentile cu rama de titan Zeiss
  • Oftalmoscop direct cu maner BETA 200

Despre Carl Zeiss

Carl Zeiss este o companie al carui nume nu are nevoie de prezentare si este prezenta la nivel mondial. Acest lucru este posibil doar datorita faptului ca face fata schimbarilor rapide de pe piata si provocarilor aduse de acestea. Motivatia, cunostintele si experienta angajatilor Carl Zeiss reprezinta cheia succesului nostru pe termen lung.

Idei si produse noi apar, printre alte lucruri, ca un rezultat al schimbului tehnic permanent. Ca o companie cu operatiuni globale, Carl Zeiss Meditec utilizeaza si promoveaza oportunitatile de comunicare dintre diferitele sale locatii. Mai ales in domeniul dezvoltarii produselor, cooperarea internationala stimuleaza semnificativ creativitatea, lucru de care beneficiaza in final clientii nostri, doctori si pacienti.

Mai multe informatii www.zeiss.com

ria clinic 1 ria clinic 2 ria clinic 5