Laryngeal microsurgery

chir_laringiana
  1. Description
  2. Conditions
  3. Medics
  4. Operating rooms
  5. Accomodation
  6. Services
  7. Appointment

Description

Misiunea noastra este una simpla: sa prevenim patologia vocala si sa reabilitam pacientii cu probleme vocale.

Expertiza noastra se adreseaza atat populatiei generale si in special profesionistilor vocali (cantareti, avocati, profesori, oameni din vanzari, etc).

Specialistii Centrului de chirurgie si reabilitare vocala sunt medici otorinolarigologi cu competenta in microchirurgie endoscopica laringiana si microchirurgie LASER laringiana, medic otorinolaringolog cu competenta in foniatrie, psiholog si  logoped; muncind in echipa, acestia ofera intreaga gama de tratamente foniatrice, medicale si chirurgicale pentru toate tipurile de patologie vocala.

Diagnosticul afectiunilor vocale este unul obiectiv utilizand examenul videostroboscopic ATMOS C21 (Germania). Examenul videostroboscopic ofera pana la 40% mai multa informatie utila privind functionalitatea in dinamica a corzilor vocale fata de simpla examinare videofibroscopica. Totusi este necesara efectuarea si a examenului videofibroscopic pentru obtinerea unei imagini de ansamblu a cavitatilor nazale, rinofaringelui, faringelui si laringelui.

Pentru a oferii un abord integrat al patologiei vocale specialistii Centrului de Chirurgie si Patologie vocala colaboreaza in scop diagnostic si curativ cu specialistii gastroenterologi, de medicina interna si neurologi ai RIA CLINIC.

Specialistii centrului ofera suport medical pentru toti pacientii ce doresc performanta vocii cantate si vorbite.

laringoscopia suspendata LASER

Exista situatii cand la nivelul corzilor vocale apar leziuni ce nu raspund la tratament medical. Acestea pot avea natura benigna sau maligna. In acest caz leziunile de la nivelul corzilor vocale sunt indepartate de specialistii nostrii utilizand microlaringoscopia suspendata. Interventiile chirurgicale sunt efectuate cu anestezie generala cu intubatie orotraheala in regim de siguranta maxima. Aparatul de anestezie utilizat este tip Draeger, lider international în tehnologia medicala de anestezie si de terapie intensiva. Compania Dräger dezvolta echipamente si solutii inovative în care au incredere oamenii din orice colt al lumii cand sunt in pericol vieti umane. Produsele Dräger protejeaza, sustin si salveaza vieti. Pentru ca in timpul interventiei chirurgicale este utilizat LASER-ul chirurgical CO2 Lumenis 40C, pentru siguranta pacientilor nostrii sondele de intubatie sunt speciale, proiectate pentru operatiile cu LASER. In timpul operatiilor chirurgul otorinolaringolog cu competenta in microchirurgie endoscopica laringiana efectueaza interventia cu instrumente reci, LASER CO2, in tehnica combinata sau chirurgie cu radiofrecventa, generatorul utilizat de specialistii nostrii fiind produs de Ellman (SUA). Interventia chirurgicala la nivelul corzilor vocale are loc prin vizualizarea leziunilor cu ajutorul microscopului operator performant tip Zeiss. Avand la dispozitie toate tehnologiile de ultima generatie utilizate la nivel mondial, specialistii nostrii vor alege tehnologia optima leziunii pacientului nostru. Specimenul bioptic este predat laboratorului de anatomopatologie pentru a determina natura benigna sau maligna a leziunii. In functie de natura leziunii pacientul va urma un program de tratament personalizat, el fiind preluat de medicul foniatru pentru a urma si un program de reabilitare vocala.


Interventia chirurgicala este inregistrata in totalitate pe suport digital pe unitate de captura HD Stryker Corporation SDC Ultra.

Patologia careia ne adresam:

- disfonii functionale

- insuficienta glotica

- paralizie corzi vocale

- noduli vocali

- polipi vocali

- granuloame corzi vocale

- efectele laringiene ale bolii de reflux gastroesofagian

- pseudomixomatoza

- papilomatoza laringiana

- laringite cronice hipertrofice, heperplazice (stari precanceroase)

- depistarea precoce a starilor precanceroase si a stadiilor incipiente ale cancerului de laringe la fumatori

- tumori maligne laringiene (T1, T2b)

Appointment

ria clinic 1 ria clinic 2 ria clinic 5