Ellman

La RIA Clinic am ales generatorul de radiofrecventa Ellman Surgitron® Dual Frequency RF/120 IEC de mare putere (120W) fabricat de producatorul american Ellman International, Inc. U.S.A.

Motivele care au stat la baza acestei alegeri au fost:

 • caracterul minim invaziv al acestei tehnologii chirurgicale - Radiofrecventa. Acest lucru este sustinut de studii histologice internationale care arata lipsa necrozei in tesuturile pe care s-a aplicat radiofrecventa la 4MHz Ellman.
 • diversitatea electrozilor de radiofrecventa oferiti de producator; este practic aproape imposibil sa iti doresti un tip de electrod pentru o anumita interventie chirurgicala si sa nu il gasesti in trusele de radiofrecventa recomandate de Ellman. Intotdeauna am fost sprijiniti de catre inginerii Ellman in crearea si dezvoltarea unor noi electrozi de radiofrecventa pentru a aborda zone anatomice dificile.
 • cele 5 moduri de lucru complexe ale generatorului de radiofrecventa (cut, cut/coag, coag, fulguratie si bipolar) combinate cu puterea mare 120W satisfac orice dorinta a medicului chirurg indiferent de specialitatea chirurgicala in care este utilizata radiofrecventa, caracterul minim invaziv al acestei tehnologii fiind mentinut indiferent de modul de lucru utilizat sau de puterea aplicata in tesut.
 • puterea mare a generatorului de radiofrecventa (120 W) ce permite utilizarea acestuia practic in orice specialitate chirurgicala.
 • experienta Ellman International, Inc. U.S.A. in chirurgia cu radiofrecventa, experienta ce dateaza inca din 1959.

Pentru siguranta dumneavoastra si a personalului chirurgical al RIA Clinic, alaturi de generatorului de radiofrecventa Ellman am adaugat si aspiratorul de fum chirurgical Ellman Surg-e-Vac™. Rolul acestuia este de a aspira fumul produs la aplicarea electrozilor de radiofrecventa pe tesut, filtrarea acestuia printrun sistem de filtrare avansat care elimina bioaerosolii periculosi ce pot contine materie celulara vie sau moarta ce pot include sange, virusi si particule oncogenice. Filtrele de biparticule sunt consumabile ce trebuie inlocuite cand senzorul de filtrare o indica automat.

Fragmentele biologice din tesutul pacientului sunt transportate de fumul provenit din chirurgia cu radiofecventa au potential carcinogen. Din motivele prezentate mai sus am investit in aceasta unitate de aspiratie si filtrare a fumului chirurgical. Rezultatul pe care l-am obtinut: protectia pacientilor si a personalului medico-chirurgical al RIA Clinic.

Cand urmeaza sa suferiti o interventie chirurgicala cu radiofrecventa, inainte de a alege clinica si medicul trebuie sa aflati urmatoarele:

 • tipul generatorului utilizat - caracterul de minim invazivitate este strans legat de frecventa de lucru si de experienta producatorului in domeniul radiofrecventei
 • sunteti protejat in timpul interventiei chirurgicale?
 • fumul produs de generator este aspirat si filtrat?
 • exista aspirator de fum chirurgical in dotarea clinicii alese?
 • exista electrozi dedicati interventiei chirurgicale ce urmeaza sa o suferiti?

Noi, la RIA Clinic, am ales specialistii in radiofrecventa. Dumneavoastra ce alegeti?

Despre Ellman International, Inc. U.S.A.

Ellman International, Inc. U.S.A. este producator si dezvoltator de tehnologie radiochirurgicala pentru o gama larga de aplicatii chirurgicale de inalta precizie si control, utilizata in intreaga lume, in urmatoarele specialitati medicale:

 • Dermatologie
 • Ginecologie
 • Chirurgie plastica
 • ORL
 • Chirurgie Generala
 • Oftalmologie/Oculoplastie
 • Proctologie
 • Podiatrie
 • Chirurgie estetica
 • Chirurgie Oro-Maxilofaciala

In 1959, Dr. Irving A. Ellman, stomatolog si inginer electronist, a proiectat si realizat un generator radiochirurgical de inalta frecventa, ce foloseste unda radio de 4.0 MHz. El a obtinut un brevet pentru acest circuit unic si astfel unda filtrata "pura" a luat nastere. Dr. Ellman a pus apoi bazele companiei care ii poarta numele.

Compania Ellman International, Inc. cu sediul in Oceanside New York, U.S.A. este standardizata prin ISO13485, certificata ISO9001/EN4600, CMDCAS, creeaza, dezvolta si produce sisteme de inalta tehnologie radiochirurgicala.

Ellman International, Inc. si-a castigat reputatia de companie in continua dezvoltare cu produse unice de inalta calitate. Echipamentul si accesoriile sunt proiectate, create, dezvoltate si realizate chiar la sediul firmei din Oceanside, New York, USA. Propunerile de imbunatatire venite din partea medicilor din intreaga lume care utilizeaza tehnologia Ellman® sunt imediat transpuse in practica, astfel incat tehnica se adapteaza continuu nevoilor profesionistilor.

Aparatele si accesoriile Ellman au primit aprobare FDA inca din anul 1975. Food and Drug Administration reglementeaza distribuirea si vanzarea aparaturii medicale in USA. FDA asigura un control strict si ofera autorizatii pentru dispozitivele de pe piata medicala ce ofera siguranta in exploatare si indicatii specifice pentru utilizare.

Ellman a fost aprobat de Underwriters Laboratory Hospital Specification 544 inca din 1976. Aceasta organizatie non-guvernamentala furnizeaza indicatii privind siguranta in utilizare a aparaturii medicale.

Astazi, prin Radiochirurgia ce foloseste unda radio de 4MHz este posibil controlul caldurii creata prin volatilizarea celulelor, un control excelent pentru a asigura obtinerea unor rezultate foarte bune. Folosirea electricitatii in actul chirurgical a strabatut un drum lung de la generatoare cu scantei (1907), unitati de cauterizare (1909) si unitati de electrochirurgie (1928), toate degajand o cantitate foarte mare de caldura. Frecventele de lucru ale aparatelor cuprinse intre 0,5KHz si 2 MHz, cauzand arsuri serioase ale tesuturilor adiacente.

Diverse studii universitare au indicat fezabilitatea folosirii in practica chirurgicala a diferitelor forme de unda radio cu frecventa inalta de 3,8MHz-4Mhz. Radiochirurgia este unul din cele mai importante si complete instrumente in chirurgia actuala. Gama larga de utilizari se intinde de la inciziile chirurgicale pana la hemostaze. Ea ofera avantajele unei incizii sigure, rapide si eficiente, cu un camp de vizibilitate mai bun. Taierea se face fara presiune si cu sangerare minima, care deseori nici nu necesita sutura.

Frecventa inalta de lucru de 4MHz este patentata de Ellman Inc. In literatura de specialitate exista studii histologice care arata absenta necrozei in tesuturi dupa aplicarea radiofrecventei la 4MHz.

Mai multe informatii www.ellman.com

ria clinic 1 ria clinic 2 ria clinic 5