Chirurgie endoscopica ORL. Chirurgia endoscopica rinofaringiana.

Rinofaringele este o zona anatomica prost iluminata si greu accesibila atat diagnostic cat mai ales din punct de vedere chirurgical. Rinofairngele este siual in spatele nasului si se invecineaza in poaterior cu coloana cervicala, superior cu podeaua sinusului sfenoidal iar in lateral ca si repede anatomice chirurgicale intalnim orificiul faringian al trompei lui Eustachio si zona fosetei Rosenmuller. In aceasta arie intalnim proiectia arterei carotidei interne, element de risc chirrugical vital.

Examinarea rinofaringiana este efectuata in clinica noastra utilizand unitul de consultatii ATMOS si videofibroscopul cu canal de lucru. Prelevarea bioptica tintita poate fi efectuata cu ajutorul penselor endoscopice introduse pe canalul de lucru al videofibroscopului.

Odata cu perfectionearea tehnicilor si tehnologiilor endoscopice, rinofaringele poate fi abordat chirurgical pe cale endoscopica transnazala sau transorala./p>

Pentru abordul endoscopic al rinofaringelui utilizam linia de endoscopie produsa de Stryker Corporation - SUA dotata cu ultima tehnologie endoscopica video si de iluminare. Linia de endoscopie are in componenta o camera video endoscopica de inalta definitie cu 3CCD si capabila sa filemeze la calitate Full HD (High definition). Iluminarea rinofaringelui este asigurata de puternica sursa de iluminare cu xenon de 300W Stryker X8000 ce produce o lumina alba ce ajuta camera endoscopica sa capteze si sa redea imagini clare, luminoase ale detaliului endoscopic. pectrul de culoare al luminii cu Xenon este apropiat de lumina naturala. Culorile structurilor anatomice nu sunt alterate ceea ce permite chirurgului efectuarea unor gesturi chirurgiale miniminvazive in deplina siguranta pentru dumneavoastra. Consola chirurgicala Core este o consola chirurgicala mutifunctionala ce permite atasarea a diverse instrumente chirurgicale:

  • shaverul Essx (microdebriderul), instrument ce a revolutionat chirurgia endoscopica rinosinusala.
  •  
  • freza chirurgicala utilizata in chirurgia otologica sau endoscopica rinosinusala
  •  

Toate interventiile sunt efectuate sub control endoscopic prin abord transoral, transnazala sau abord combinat.

Mai multe informatii despre Stryker Corporation

O importanta tehnologie chirurgicala utilizata in chirurgia rinofaringiana este chirurgia cu radiofrecventa. In clinica avem la dispozitie cel mai puternic generator de radiofrecventa - Ellman Surgitron® Dual Frequency RF/120 IEC de mare putere (120W).

Motivele care au stat la baza acestei alegeri au fost:

  • caracterul minim invaziv al acestei tehnologii chirurgicale - Radiofrecventa. Acest lucru este sustinut de studii histologice internationale care arata lipsa necrozei in tesuturile pe care s-a aplicat radiofrecventa la 4MHz Ellman.
  • diversitatea electrozilor de radiofrecventa oferiti de producator; este practic aproape imposibil sa iti doresti un tip de electrod pentru o anumita interventie chirurgicala si sa nu il gasesti in trusele de radiofrecventa recomandate de Ellman. Intotdeauna am fost sprijiniti de catre inginerii Ellman in crearea si dezvoltarea unor noi electrozi de radiofrecventa pentru a aborda zone anatomice dificile.
  • cele 5 moduri de lucru complexe ale generatorului de radiofrecventa (cut, cut/coag, coag, fulguratie si bipolar) combinate cu puterea mare 120W satisfac orice dorinta a medicului chirurg indiferent de specialitatea chirurgicala in care este utilizata radiofrecventa, caracterul minim invaziv al acestei tehnologii fiind mentinut indiferent de modul de lucru utilizat sau de puterea aplicata in tesut.
  • puterea mare a generatorului de radiofrecventa (120 W) ce permite utilizarea acestuia practic in orice specialitate chirurgicala.
  • experienta Ellman International, Inc. U.S.A. in chirurgia cu radiofrecventa, experienta ce dateaza inca din 1959.

Mai multe informatii despre Ellman

 

ria clinic 1 ria clinic 2 ria clinic 5