Chirurgie endoscopica rinosinusala si rinofaringiana

chir_endonazala
  1. Descriere
  2. Afectiuni
  3. Medici
  4. Sali de operatii
  5. Cazare
  6. Servicii
  7. Programare

Descriere

Centrul de chirurgie endoscopica rinosinusala al RIA CLINIC ofera pacientilor cu afectiuni localizate la nivel sinusal si rinofaringian servicii medicale diagnostice la nivel european ce includ  videoendoscopie nazala cu arhivare electronica, studiul transportului mucociliar, recoltarea de secretii sinusale, probe functionale pulmonare si testare a alergenilor aerogeni si alimentari. Centrul ofera pacientilor intreaga gama de tratament medical si chirurgical a afectiunilor sinusale si rinofaringiene prin munca de echipa a specialistilor alergologi, pneumologi si a chirurgilor otorinolaringologi.

 


Abordul endoscopic nasosinusal si rinofaringian

Centrul de chirurgie endoscopica rinosinusala al RIA CLINIC utilizeaza in blocul operator tehnologie chirurgicala endoscopica de ultima generatie produsa de Stryker Corporation (USA), lider mondial in tehnologie chirurgicala medicala.

Interventiile chirurgicale sunt efectuate cu anestezie locala sau generala cu intubatie orotraheala in regim de siguranta maxima. Aparatul de anestezie utilizat este tip Draeger, lider international în tehnologia medicala anesteziologica si de terapie intensiva. Compania Dräger dezvolta echipamente si solutii inovative în care au încredere oamenii din orice colt al lumii cand sunt in pericol vieti umane. Produsele Dräger protejeaza, sustin si salveaza vieti.

Cu ajutorul unui endoscop rigid atasat la o camera endoscopica cu 3CCD Stryker Corporation, chirurgii RIA CLINIC obtin intraoperator imagini High Definition (HDTV 1080i) cu o rezolutie de 1920×1080 pixeli. Claritatea deosebita a imaginii permite medicului sa efectueze un act chirurgical precis, sigur si rapid. Cavitatile nazale, sinusale si rinofaringele sunt cavitati anatomice naturale slab sau deloc iluminate. Iluminarea intraoperatorie este asigurata de sursa de lumina Stryker X8000 cu iluminare cu Xenon de 300W.

Pentru chirurgia polipozei nazale specialistii nostrii utilizeaza ultima generatie de microdebrider (shaver) al Stryker Corporation. Utilizarea microdebriderului ofera posibilitata unui abord sigur si rapid al tuturor cavitatilor sinusale. Opinia specialistilor nostrii este ca microdebriderul este un instrument ce a revolutionat chirurgia endoscopica a polipozei nazale.

Interventia chirurgicala este inregistrata in totalitate pe suport digital pe unitate de captura HD Stryker Corporation SDC Ultra.


Studiul transportului mucociliar

Acest test evalueaza abilitatea de trasnport a covorului mucociliar. Pacientii cu deficiente la nivelul cililor, structuri microscopice ce deplaseaza mucusul nazal la nivel sinusal si nazal, sufera diverse probleme la nivel nazal. Exemple de pacienti cu deficiente de covor ciliar sunt cei ce sufera de fibroza chistica, sindrum Kartagener sau cei cu infectii prelungite la nivel rinosinusal. Toaleta mecanica a cavitatilor nazale, tratamentul cu antibiotice topice si utilizarea solutiilor tip apa de mare sunt importante in tratamentul acestei patologii.


Aspiratia si recoltarea de secretie nazosinusala

Secretiile nazale suprainfectate de la nivel sinusal sunt aspirate si recoltate sub control endoscopic iar speciemenul este trimis la laborator pentru a determina natura agentului patogen care a produs infectia. Rezultatul este oferit pacientului in cateva zile. In acest mod aflam care este tratamentul optim pentru infectia respectiva.

 


Patologia careia ne adresam:

- deviatie de sept nazal

- hipertrofie cornete nazale

- polipoza nazala

- sinuzite polipoase

- mucocel sinusal

- osteom sinusal

- tumori benigne sinusale

- papilom inversat

- tumori sinusale

Programare

ria clinic 1 ria clinic 2 ria clinic 5