Chirurgie endoscopica ORL. Chirurgia vocii.

Chirurgia vocii se refera la chirurgia endoscopica la nivelul planului glotic, ea adresandu-se leziunilor de la nivelul corzilor vocale. Principalul simptom ce aduce pacientul la medic este raguseala. Exista leziuni la nivelul corzilor vocale ce pot fi tratate medical si cu execitii foniatrice (de ex nodulii vocali). Alte afectiuni si leziuni (polipi vocali, pseudomixomatoza, laringite cornice hipertrofice hiperplazice, tumori benigne sau maligne laringiene, paraliza corzilor vocale) de la acest nivel necesita interventii chirurgicale. Pentru chirurgia vocii la RIA Clinic putem afirma ca am ales o dotare de exceptie.

Diagnosticul afectiunilor de la nivelul corzilor vocale este unul videofibroscopic cu ajutorul unitutlui de consultatie ATMOS C61 Vision. Diagnosticul videofibroscopic este completat cu cel videostroboscopic ce ofera 40% mai multe date despre fonatie fata de simplul examen videofibroscopic.

Gesturile chirurgicale de la acest nivel sunt efectuate sub anestezie generala cu intubatie orotraheala. Abordul chirurgical este unul ghidat microscopic cu intrumente reci sau utilizand LASER-ul CO2 sau radiofrecventa.

Microscopul operator este Carl Zeiss OPMI® Sensera /S7 System. Ca nivel de echipare a microscopului chirurgical OPMI Sensera achizitionat, am optat pentru dotarea acestuia cu cea mai moderna sursa de lumina cu Xenon oferita de Carl Zeiss. Lumina oferita de becul cu Xenon este o lumina alba apropiata ca spectru luminos de lumina naturala. Spectrul luminos produs de aceasta sursa de lumina nu deformeaza culorile structurilor anatomice ceea ce permite chirurgului otorinolaringolog efectuarea de gesturi chirurgicale exacte si sigure. In cazul in care unul din becurile cu Xenon ale sursei se defecteaza sursa continua iluminarea perfecta a campului operator utilizand al doilea bec de Xenon de backup; interventia chirurgicala poate continua in siguranta pentru pacient fara a necesita schimbarea becului sau a microscopului in timpul actului chirurgical.

 

Microscopul OPMI® Sensera /S7 System are un port dedicat LASERului chirurgical CO2. La RIA Clinic am atasat la acest port LASERul chirurgical produs de compania Lumenis, lider mondial in LASER chirurgical. Cele doua aparate functioneaza intr-un echilibru perfect ceea ce permite efectuarea de gesturi chirurgicale miniminvazive la nivelul corzilor vocale, incepand cu interventiile legate de chirurgia vocii (fonochirurgie) si mergand pana la interventii chirurgicale in zona oncologica legate de cancerul laringian (stadii T1 pana la T2b).

Chirurgul otorinolaringolog are la dispozitie pe bratele microscopului comenzi legate de focusul si zoomul imaginii obtinute intraoperator. Acest lucru permite obtinera unui grad de confort chirurgical sporit, scurtarea interventiei chirurgicale.

Mai multe informatii despre Carl Zeiss

 

LASER-ul chirurgical pe care l-am ales este un LASER CO2, produs de firma Lumenis cu o putere de 30 de Watti. Lumenis este liderul mondial in ceea ce priveste tehnologia LASER utilizata in scop chirurgical, experianta chirurgicala Lumenis incepand cu anul 1966. Este singurul LASER chirurgical de acest tip existent intr-o clinica privata in Romania. Micromanipulatorul montat pe microscopul operator ridica chirurgia vocii la statut de chirurgie robotica. Forma, dimensiunea si intensitatea spotului LASER poate fi modificata din software-ul ce poate fi controlat prin panoul de comanda.

Mai multe informatii despre Lumenis

ria clinic 1 ria clinic 2 ria clinic 5