Anestezie - Terapie intensiva

  1. Descriere
  2. Afectiuni
  3. Medici
  4. Servicii
  5. Programare

Descriere

Interventiile chirurgicale sau anumite proceduri diagnostice care creeaza disconfort pentru pacient se efectueaza sub anestezie pentru abolirea (anularea) senzatiei de durere si asigurarea stabilitatii functiilor organismului. Buna desfasurare a interventiei chirurgicale necesita o anestezie sigura si de buna calitate.

Scopurile anesteziei sunt:

· Abolirea durerii produse de inciziile chirurgicale din timpul interventiei

· Sedarea sau somnul profund pentru a controla stress-ul indus de interventia chirurgicala

· Relaxarea profunda a musculaturii din zona in care se opereaza pentru a asigura confort operator optim echipei chirurgicale

· Asigurarea unei stabilitati a functiilor vitale ale organismului pe parcursul actului anestezic (respiratie, frecventa cardiaca, tensiune arteriala, temperatura etc)

Toate aspectele enumerate mai sus intra in atributia medicului anestezist.

Pentru cresterea sigurantei actului anestezic in clinica noastra, alaturi de monitorizarea obisnuita a pacientului pe parcursul interventiei chirurgicale (monitorizarea standard cardiaca, a oxigenarii si a eliminarii CO2), am adoptat si monitorizarea profunzimii hipnozei (somnului) intraanestezic. Utilizarea acestei monitorizari (monitorizare BIS – bispectral index) are ca scop reducerea riscului de trezire intraanestezica, in timpul operatiei.

De asemenea utilizam in clinica monitorizarea obiectiva a profunzimii blocului neuro-muscular intraanestezic (monitor TOF-Watch); aceasta monitorizare are drept scop cresterea sigurantei pacientului, dat fiind faptul ca medicul anestezist detine permanent controlul asupra atingerii si mentinerii unui nivel adecvat al blocadei neuro-musculare in timpul interventiei. La finalul interventiei, inainte de trezirea pacientului, monitorizarea TOF-Watch permite o antagonizare completa si corecta a efectelor reziduale ale blocantelor neuro-musculare.

Servicii

Serviciu Pret
Consultatie Anestezie - Terapie intensiva 110.00 RON

Programare

ria clinic 1 ria clinic 2 ria clinic 5